Wat is Eagle Claw Kung Fu?

Noordelijke eagle claw kungfu staat bekend om zijn zelfverdediging technieken en een set van series bewegingen genoemd een (kungfu) vorm, het is een essentieel deel van de training. Hierdoor word je stabiliteit, flexibiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen, reactievermogen, snelheid en kracht bevorderd, doordat je alle spieren van je lichaam optimaal gebruikt. Ook ontwikkelt de beoefenaar een functionele lichaamsbeheersing tot in de kleinste motorische details. Om dit te bereiken leert hij of zij de wilskracht te ontwikkelen van lichaam en geest, waardoor het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen toeneemt in het dagelijks leven.

Het is een geweldige zelfbeheersingtraining, door het oefenen van de bewegingen voel je wat er gebeurt, waardoor je dagelijkse lichamelijke spanning beter kan loslaten en als je agressie voelt opkomen hoe je die onder controle kan houden.

op 01-09-2019, Chin Woo International kampioenschap in Berlijn (Duitsland).

Missie & Visie

Onze missie
We stimuleren mensen om te bewegen en zetten onze kennis, ervaring en meerwaarde uit de Martial Arts (traditional Eagle Claw systeem) in om individueel optimale balans te bereiken tussen fysieke en mentale fitheid.

Visie
We willen mensen aanzetten tot bewegen binnen hun eigen mogelijkheden. Maar vooral oog hebben voor het feit dat bewegen belangrijk en gezond is om te doen. Het Noordelijke Eagle Claw systeem staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan technieken en series bewegingen. Door het beoefenen bouwt men aan een vitaal en lichaamsconditie.

Kernwaarden
– Zelfvertrouwen
– Doorzettingsvermogen
– Discipline
– Stabiliteit
– Zelfbeheersing
– Ontspanning
– Respect voor jezelf en anderen ongeacht afkomst/geaardheid, leefwijze of geloofsovertuiging