Wat is Eagle Claw Kung Fu?

Noordelijke eagle claw kungfu staat bekend om zijn zelfverdediging technieken en een set van series bewegingen genoemd een (kungfu) vorm, het is een essentieel deel van de training. Hierdoor word je flexibiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen, reactievermogen, snelheid en kracht bevorderd, doordat je alle spieren van je lichaam optimaal gebruikt. Ook ontwikkelt de beoefenaar een functionele lichaamsbeheersing tot in de kleinste motorische details. Om dit te bereiken leert hij of zij de wilskracht te ontwikkelen van lichaam en geest, waardoor het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen toeneemt in het dagelijks leven.

Het is een geweldige zelfbeheersingtraining, door het oefenen van de bewegingen voel je wat er gebeurt, waardoor je dagelijkse lichamelijke spanning beter kan loslaten en als je agressie voelt opkomen hoe je die onder controle kan houden.

Eagle Claw kungfu oorsprong
Shaolin ‘’eagle Claw 鷹爪’’ is een set van traditionele Chinese serie-technieken. Dit type Northern Kungfu is ontwikkeld en veel gebruikt in China. De traditionele stijl werd gebruikt door de beroemde militaire generaal Ngok Fei (1103 – 1141) om zijn soldaten op te leiden. In een tijd van conflict tussen de Southern Song-dynastie en de Jurchen-stammen van de Jin-dynastie.

De historische ontwikkeling van Eagle Claw kungfu is ontstaan door de monnik Lai Chun, die een beroemde beoefenaar was. Doordat hij geïnteresseerd was in Eagle Claw series-technieken gaf hij ze door aan monnik Fat Sing. De technieken werden alleen aan boeddhistische monniken geleerd en deze technieken waren bij veel mensen onbekend.

Aan het einde van de ‘’Ching’’ – dynastie erfde Lau Si Chun uit Huibei deze technieken van Fat Sing. Lau Si Chun beoefende ze dertig jaar ijverig. Hij werd beroemd in Peking vanwege zijn kennis en vaardigheden in de traditionele technieken. In zijn latere jaren gaf hij zijn technieken door aan zijn neef Lau Sing Yau en die gaf deze kennis door aan zijn derde zoon Lau Kai Man en zijn neef Chan Tsi Cheng.

Lau Kai man gaf de Eagle Claw Kungfu door aan zijn neef Lau Fat Mang (de 7de generatie)

Grootmeester Lily Lau is de oudste dochter van de 7e generatie Eagle Claw late grootmeester Lau Fat Mang. Op 17 maart 1964 overleed Master Lau op 62-jarige leeftijd. Lily Lau steeg op negentienjarige leeftijd naar de positie van haar vader en werd de 8e generatie Eagle Claw Grootmeester. Niet uit eigen keuze, maar vanwege de omstandigheden en culturele verwachtingen.

op 01-09-2019, Chin Woo International kampioenschap in Berlijn (Duitsland).

Missie & Visie

Onze missie
We stimuleren mensen om te bewegen en zetten onze kennis, ervaring en meerwaarde uit de Martial Arts (traditional Eagle Claw systeem) in om individueel optimale balans te bereiken tussen fysieke en mentale fitheid.

Visie
We willen mensen aanzetten tot bewegen binnen hun eigen mogelijkheden. Maar vooral oog hebben voor het feit dat bewegen belangrijk en gezond is om te doen. Het Noordelijke Eagle Claw systeem staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan technieken en series bewegingen. Door het beoefenen bouwt men aan een vitaal en lichaamsconditie.

Kernwaarden
– Zelfvertrouwen
– Doorzettingsvermogen
– Discipline
– Stabiliteit
– Zelfbeheersing
– Ontspanning
– Respect voor jezelf en anderen ongeacht afkomst/geaardheid, leefwijze of geloofsovertuiging